Home $ Bieb op school

Bieb op school

Ons kindcentrum heeft, in samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid, een bibliotheek ín het gebouw, genaamd De Boekenwijzer.
Kinderen die naar De Wegwijzer gaan, zijn automatisch lid van de bieb.

De Boekenwijzer zorgt ervoor dat kinderen plezier krijgen en houden in lezen, waardoor zij meer gaan lezen en beter worden in taal. Omdat elk kind op een andere manier plezier in lezen krijgt en houdt, is het belangrijk dat er een breed collectieaanbod is. diverse soorten en niveaus van boeken. Van strip, informatief, populair, prentenboek, samenleesboek tot oneindig meer.

Wekelijks wordt de bieb voorzien van nieuwe boeken (de zogenaamde ‘wisselcollectie’).
Kinderen lenen boeken om te lezen in de klas of thuis, of om bijvoorbeeld te gebruiken bij het voorbereiden/maken van een presentatie of werkstuk.

Met SchoolWise  hebben kinderen inzicht in de grote collectie boeken en kunnen zij bijvoorbeeld een boek reserveren. Deze wordt de week na de reservering met de wisselcollectie geleverd.

 

De Boekenwijzer is een aantal keren per week open en bemand door onze biebvrijwilligers. Zij helpen kinderen met het lenen en inleveren en kiezen van een passend boek.
Ook hebben we op school hulp van Biebexperts. Kinderen van groep 6 en 7 denken en organiseren mee in het bevorderen van het leesplezier. Ook zij kunnen helpen tijdens de openingstijden van de Boekenwijzer. De biebexperts vergaderen ongeveer om de 6 weken, onder begeleiding van juf Maaike (leesspecialist van school). 

Eén keer per week is er Voorleesfeest in de Boekenwijzer. Kinderen van de kinderopvang , peuteropvang en groep 1 gaan dan luisteren naar een verhaaltje dat wordt voorgelezen in de bieb door kinderen uit hogere groepen.